יום שני, 25 במרץ 2013

ממתק קוקוס שוקולד לבן ואספרסו

פסח..
פסח הוא החג האהוב עליי, קודם כל זה החג הכי משפחתי שלנו,את כל שאר החגים אנחנו חוגגים בכאילו אבל ליל הסדר מיוחד במינו. כל המשפחה הקרובה והרחוקה מתאחדת, קוראים את ההגדה מההתחלה ועד הסוף,שרים את כל השירים מחפשים אפיקומן אוכלים מלא מלא מנות של אוכל משובח,בכל שנה אח שלי מנצח על קריאת ההגדה והערב הופך להיות מלא הומור, בקיצור חגיגה.
האוכל הוא בהחלט חלק מרכזי בליל הסדר, כל משפחה מקבלת משימה להכין או להביא משהו, ואני אחראית על הקינוחים.

אני מודה שכשמדובר בקינוחים לפסח זה לא הדבר הכי מלהיב שיש. אני פחות אוהבת לקחת קינוחים שמכילים קמח ולהחליף אותו בקמח מצה/ תפו"א וכדומה. אני מעדיפה מלכתחילה להכין משהו נטול גלוטן. קינוח בפסח בעיניי צריך להיות קליל. אחרי כל האוכל שאוכלים עוגת מוס או קינוח עשיר מדיי הוא כבד ולאף אחד כבר לא מתחשק לאכול ולכן אני מעדיפה להכין קינוחים קטנים וקלילים שיתאימו בול אחרי ארוחה כבדה.
הקינוח הזה הוא אחד הקינוחים שאני מכינה השנה לליל הסדר. זה בעצם ממתק,עם קוקוס שוקולד לבן ואספרסו,הוא קטן,טעים,יפה והכי חשוב הוא ללא אפייה בכלל ולכן הוא גם מהיר וקל להכנה.

שיהיה חג פסח שמח לכולם!

מצרכים: (כ-22 ממתקים)
50 מ"ל חלב

150 מ"ל חלב מרוכז
50 גרם חמאה

שוט אספרסו קצר וחזק
150 גרם שוקולד לבן קצוץ

150 גרם קוקוס

קישוט:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

כף שמן

50 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים.















2.בסיר על אש בינונית ממיסים חמאה חלב וחלב מרוכז,כשכל התערובת נמסה מוסיפים אספרסו ומערבבים.
3. שופכים את התערובת על השוקולד הלבן וממתינים כדקה.















4.מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה.
5.מוסיפים פנימה את הקוקוס,מערבבים היטב ומקררים ללילה.















6. יוצרים כדורים ומכניסים להקפאה. בינתיים מכינים את הקישוט.
7.ממיסים שוקולד מריר, מערבבים פנימה כף שמן,מוציאים את הכדורים מההקפאה שופכים את השוקולד לשקית אוכל או עם מזלג/כפית מקשטים בזרם דק את ממתק הקוקוס.















8.שמים את הממתק בהקפאה וממיסים את השוקולד הלבן.
9.כשהשוקולד נמס מוציאים את הממתקים מההקפאה ומקשטים באותו האופן שקישטנו עם השוקולד המריר.

10.שומרים את ממתק הקוקוס במקרר ומגישים אותו קר ישר מהמקרר.













 
  ועוד כל מיני:
*חלב מרוכז נמכר בפחיות של 400 מ"ל. פעם היו מוכרים אותו גם בשפופרת למרות שלא נתקלתי בשפורפרת הרבה זמן.
*את האספרסו אפשר להחליף בקפה חזק מאוד-שימו כף גדושה של קפה ומים (בלי סוכר וחלב). סה"כ צריך להיות לכם 30-40 מ"ל של נוזל.

*התערובת תיהיה דיי דלילה ורכה ולכן היא צריכה קירור של לילה אחרת לא תוכלו ליצור כדורים. אפשר לזרז את התהליך ע"י הכנסת עוד קוקוס אבל בעיני המרקם לאחר הקירור הוא מושלם ולכן הייתי מתאפקת וממתינה לילה.
 *תזכורת-יש להמיס שוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות, להוציא לערבב ואם הוא לא נמס מספיק להכניס לעוד סיבוב וכך הלאה.

*הממתק טעים כשהוא קר ולכן יש להגיש אותו ישר מהמקרר ולא בטמפ' חדר,עשיתי ניסוי ואפילו הגשתי אותו מהמקפיא ויש כאלה שאהבו את המרקם אף יותר,לשיקולכםJ

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה