יום חמישי, 7 במרץ 2013

עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים

יאמי! זה מה שעובר לי בראש כשאני חושבת על העוגיות האלה. נתחיל מזה שעוגיות שוקולד צ'יפס הן העוגיות הכי מנחמות שיש. הן תמיד יוצאות טעימות הן סופר קלות להכנה, אפשר לשחק בטעמים שלהם ויוצאת כמות מטורפת של עוגיות!

עוגיות שוקולד צ'יפס הרגילות קצת משעממות אותי אז נתתי להן טוויסט של חמאת בוטנים.בניסיון הראשון יצאה לי עוגיית סוכר מרוב כמות הסוכר שהייתה שם (ועוד בשילוב עם החמאת בוטנים), בניסיון השני הורדתי את כמות הסוכר בחצי ויצאה עוגיה במתיקות מושלמת.
אני אוהבת שהעוגיות טיפה בשרניות בפנים ולא יבשות. מי שאוהב מרקם קריספי ויבש יותר שיאפה את העוגיות 2-3 דק' יותר ממה שרשום במתכון.

רכיבים:(כ -85 עוגיות מיני)
200 גרם חמאה רכה

50 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)

כפית תמצית וניל
2 ביצים

80 גרם חמאת בוטנים חלקה
360 גרם קמח

כפית אבקת אפייה
כפית שטוחה מלח

150 גרם שוקולד ציפס חלב או מריר
150 גרם שוקולד ציפס לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות.

2.מכינים את כל המצרכים.
















3.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה רכה עם 2 סוגי הסוכרים עד לקבל קרם אחיד.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






 
4. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים פנימה ומערבלים עד לקבלת עיסה רטובה ואחידה.

















5.מוסיפים חמאת בוטנים ומעבדים לעיסה חלקה.

6.מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומכניסים בפעמיים לקערה (בפעם הראשונה שמים חלק מהקמח ונותנים ערבול קצר מאוד ובפעם השנייה מכניסים את כל הקמח ונותנים ערבול-רק עד איחוד החומרים).

7.מוציאים את הקערה שופכים פנימה את שני סוגי השוקולד צי'פס ומערבבים עם כף/מרית רק עד לפיזור השוקולד בכל העיסה.
















 8.בעזרת כפית או הידיים יוצרים עיגולים בגודל של עגבניית שרי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (במרווחים אחד מהשני).















9.מכניסים לתנור ל 10 דק' או עד שהעוגיות לא נדבקות לאצבע אם נוגעים בהן והן וזהובות בתחתית.

10.מצננים היטב (העוגיות צריכות להיות עדיין רכות ולא לגמרי מוכנות-שאר הייבוש ייעשה בזמן הצינון).

11. שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר כשבועיים שלושה.
בתאבון!

ועוד כל מיני:
*החמאה צריכה להיות רכה. חמאה רכה זו חמאה שאם נכניס בה אצבע היא תיכנס בקלות פנימה.
* אל תוותרו על המלח במתכון הזה ובכלל בכל מתכון שכתוב בו מלח. הוא מוציא טעמים ומאזן מתיקות.
*אני בחרתי בחמאת בוטנים חלקה אפשר להחליף בחמאת בוטנים אחרת או לוותר עליה לגמרי. אם וויתרתם תוסיפו 50 גרם סוכר לבן.
*אני אוהבת שילוב של שוקולד לבן ומריר,אתם יכולים לוותר על אחד מהם או לקחת חבילת שוקולד שלמה ולחתוך אותה לחתיכות גסות וכך יהיו לכם חתיכות גדולות של שוקולד בעוגיה.
*אפילו שזמני האפייה נראים קצרים העוגיה צריכה להיות רכה מבפנים והיא תתייצב במהלך הצינון. שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן מומלץ לעשות "ניסוי"-תוציאו עוגיה אחת מהמגש הראשון תקררו אותה ותראו מה מצבה.הצבע בתחתית צריך להיות זהוב.

 



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה