יום שלישי, 2 באפריל 2013

עוגיות שושנים

אם תשאלו אותי איזה עוגיות הכי מתאימות בעיניי ליד הקפה-עוגיות שושנים בהחלט יהיו אחת התשובות שלי.
נתחיל מזה שהבצק של העוגיות האלה הוא אחד הטעימים,הוא מכיל שמנת חמוצה מה שנותן לו קלילות ורכות.
נמשיך בזה שהבצק לא מכיל סוכר ולכן המלית נותנת מתיקות באיזון מושלם והביס הוא מתקתק וטעים.
ונסיים במראה המלכותי שלהן. במהלך האפייה הן תופחות למעלה, רואים את השכבות של הבצק והמלית והעוגיות נשארות בהירות ועסיסיות.

הכנת העוגיות היא פשוטה ביותר-הדבר היחיד שמאט את התהליך הוא הבצק שדורש קירור .הבצק רך בגלל השמנת וחשוב מאוד לקרר את הבצק לילה במקרר (אם אין ברירה גם 3-4 שעות יספיקו) אבל ללא קירור לא תצליחו לרדד את הבצק ולהמשיך את הכנת העוגיות. הכנת הבצק והמלית הם מהירים וקלים.
רכיבים: (כ- 35 עוגיות)
לבצק:
220 גרם חמאה

גביע של שמנת חמוצה 15%

3 חלמונים

350 גרם קמח

5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה
גרידת לימון מלימון שלם

 מלית:
3 חלבונים

250 גרם סוכר
80 גרם (חבילה) פודינג וניל

הוראות הכנה:
בצק:
1.מכינים את כל המצרכים (שימו לב בהכנת הבצק יש שימוש ב 3 חלמונים, את החלבונים שמרו במקרר בקופסא אטומה להכנת המלית בהמשך).

 
2.לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה ושמנת חמוצה ומעבדים 2-3 דק' עד שהתערובת מתחילה להתאחד, היא תהיה נוזלית בשלב זה.

3.מכניסים את החלמונים אחד אחד (מכניסים את החלמון הבא כשהחלמון שבקערה נטמע בבלילה).
4.מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מכניסים את תערובת הקמח לתוך הקערה בפעמיים (מכניסים חלק מהקמח ונותנים ערבול קצר ואז מכניסים את שאר הקמח) נותנים ערבול קצר במהירות בינונית רק עד לאחידות.















5.מוסיפים לקערת המיקסר את גרדת הלימון ונותנים ערבול מהיר וקצר.

6.מפסיקים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור ללילה.















*ביום למחרת ( או לפחות לאחר 3-4 שעות ) מכינים את המלית,מרכיבים את העוגיות ואופים.
מלית:
1.מחממים תנור ל170 מעלות.

2.מכינים את כל המצרכים.













 
3.לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים חלבונים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ- 5 דק'. הקצף צריך להיות לבן,תפוח ומשחתי.
 
 4.מוסיפים את פודינג הוניל ונותנים ערבול קצר. מפסיקים את פעילות המיקסר ועם מרית מערבבים עוד פעמיים שלוש  שהפודינג ייטמע היטב בתערובת (מגרדים היטב את תחתית המיקסר).















5.מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו לשניים. חלק אחד מכניסים בינתיים למקרר. את החלק השני מרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ.
6.מורחים על הבצק המרודד מלית בשכבה אחידה ודקה.















7.מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ3 ס"מ.
8.מניחים את העוגיות על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים זה מזה. מניחים כל פרוסה כשהמלית פונה כלפיי מעלה ואת קצה הבצק מושכים מעט ומכניסים מתחת לעוגייה (כדי שלא יפתחו במהלך האפייה).















9.חוזרים על הפעולה עם הבצק שחיכה במקרר.
10.אופים את העוגיות כ 20 דק' עד שהן תפוחות, יציבות ומתחילות להזהיב.

11.מצננים היטב.בתאבון!



















 
ועוד כל מיני:
*במהלך הערבול בהכנת הבצק והמלית גרדו את דפנות ותחתית המיקסר בעזרת מרית.

*ניתן להחליף את גרידת הלימון בגרידה של פרי הדר אחר או לוותר לגמריי.
*חשוב מאוד לקרר את הבצק ללילה, למי שאין לילה גם 4-5 שעות יספיקו. הבצק רך ויהיה לכם קשה לעבוד איתו ללא קירור.

*הקצפת החלבון והסוכר יקחו לכם כ 5-7 דק' במהירות גבוהה.על הקצף להיות לבן תפוח ומשחתי (מזכיר קצת קצף גילוח) הקצף יהיה דיי יציב אבל עדיין רך ונוח לעבודה.
*טיפים לרידוד הבצק:
-אל תשתמשו ביותר מדיי קמח. הקמח צריך להיות כמו "אבק" ורק לעזור מניעה של הידבקות הבצק למשטח העבודה. פזרו בכל פעם מעט קמח. יותר קל להוסיף בכל פעם מעט מאשר להיתקע עם המון קמח על משטח העבודה.
-כשאתם מקררים בצק שעטוף בניילון נצמד,עטפו את הבצק בצורה שיהיה לכם קל אחרי זה לעבוד איתו. במקרה שלנו עצבו את הבצק בצורת ריבוע בתוך הניילון הנצמד ואז עטפו,כך כשתרצו לעבוד עם הבצק ולרדד אותו תיהיה לכם כבר צורה לעבוד איתה ולא תצטרכו לעבוד קשה יותר.

*אל תתפתו לשים כמות גדולה מדיי של מלית על הבצק. השכבה צריכה להיות אחידה ודקה, אחרת כשתגלגלו את הבצק ותחתכו אותו המלית תצא מכל הכיוונים ותלכלך אתכם ואת כל סביבת העבודה שלכם.
*העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפ' החדר כשבועיים.






 




2 תגובות: