יום שני, 3 ביוני 2013

עוגת ביסקוויטים של פעם עם קרם לוטוס

כבר הרבה זמן מתחשק לי להכין עוגת ביסקוויטים של פעם, העוגה הזאת שאף פעם אי אפשר ליפול בה, שכל כך קל ומהיר להכין אותה,היא אינה דורשת אפייה,התוצאה ממש טעימה ואין שום דרך שאפשר להרוס אותה.

כמובן שהייתי חייבת למצוא דרך לשדרוג קל וישר ידעתי שלמשימה זו ממרח לוטוס יעשה את העבודה בצורה מושלמת. למי שלא נתקל (עדיין) בממרח המושלם הזה, מדובר בממרח שהגיע אלינו לארץ לא מזמן הוא עשוי מעוגיות לוטוס-עוגיות קרמל טעימות טעימות. כשהממרח יצא לחנויות ממש פחדתי להכניס אותו הביתה כי ידעתי שזה יהיה אסון ואכן צדקתי. הוא אחד הממרחים הטעימים ביותר שיש, איך לא חשבו על זה קודם?? כבר הספקתי לדחוף אותו לכמה מתוקים ,לאכול אותו עם לחמניה טרייה ואפילו עם כפית (ממש כמו שעושים עם נוטלה) בקיצור הבנתם כבר ששווה לכם לטעום אותו נכון?
אז נחזור לעוגה, ברגע  שהחלטתי שממרח לוטוס יהיה חלק מהעוגה פה התהליך כבר היה ממש קצר. הכנת המצרכים ערבול,הרכבה קירור והעוגה מוכנה לאכילה. גם אם לא תכינו את העוגה הזאת לכו לסופר ותהנו מהממרח!

מצרכים: (תבנית מלבנית קטנה 30*20 כ-9 מנות)
חבילת פתי בר

240 מ"ל  מים פושרים
כף גדושה של קפה נמס

80 גרם (חבילה) של פודינג וניל
3 כפות גדושות של ממרח לוטוס בטמפ' החדר

375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה

ציפוי:
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים-ממיסים כף נס קפה במים הפושרים ומערבבים.















2.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים פודינג ושמנת מתוקה לקרם יציב.
3.מוסיפים 3 כפות גדושות של ממרח לוטוס ומקציפים קלות רק עד לאיחוד הקרם.



















4.מרפדים את תחתית התבנית בביסקוויטים טבולים בקפה.מעל הביסקוויטים מניחים מחצית מהקרם.
5.מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה ומעל מניחים את שאר הקרם.

6.מעל הכל מניחים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בקפה.
7. מקררים את העוגה כחצי שעה-שעה.

8. מכינים את הציפוי:
-לאחר שהעוגה התקררה מניחים את השוקולד בקערה,בסיר שמים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. שופכים את השמנת על השוקולד.

-ממתינים כדקה ומערבבים את השוקולד והשמנת לתערובת חלקה.













 
 9.שופכים את השוקולד  ומחליקים אותו על כל העוגה כך שיכסה את כל שכבת הביסקוויטים.















10.מקררים ל4-5 שעות לפחות.
11. שומרים את העוגה כשבוע במקרר,בתאבון.















ועוד כל מיני:
-כשמקציפים שמנת מתוקה יש להקציף אותה כשהיא קרה כך ההקצפה תיהיה טובה יותר.

-מי שלא התלהב מהרעיון של ממרח הלוטוס (למרות שאני ממש ממליצה) ורוצה את העוגה הנוסטלגית יכול להכין את אותו המתכון ללא הממרח, אפשר כמובן לעשות שילובים וגיוונים שונים:להשתמש בממרחים שונים, להשתמש בפודינג עם טעמים, להוסיף גבינה לבנה, אי אפשר להרוס את עוגה הזאת הכל הולך איתה.
-יש לטבול את הביסקוויט כשנוזל הקפה צונן ולא יותר מ 2-3 שניות לכל צד אחרת הביסקוויט יתפורר לכם.

-מי שלא אוהב קפה בעוגה יכול לעשות אותו דבר עם שוקו או סתם חלב..
-אפשר לוותר על ציפוי השוקולד למרות שהוא ממש מוסיף וגם הופך את העוגה ליפה יותר.

-הכמות פה היא דיי קטנה, אם תכפילו את הכמויות תקבלו עוגה מלבנית סטנדרטית.





 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה