יום שלישי, 9 ביולי 2013

מאפינס בננה ושוקולדצ'יפס

הפוסט הזה מוקדש לפרי הגאוני שנקרא בננה. אין מה לעשות הבננה היא מושלמת! היא טעימה כמו שהיא אבל כשמשלבים אותה באפייה בכלל אין על מה לדבר. אפשר לטגן אותה,לאפות אותה ואפילו לחצות אותה לשים מעל נוטלה ולחמם במיקרוגל! (בחיי שזה טעים-מומלץ לנסות).

הכנתי את המאפינס האלה למפגש חברתי, למפגשים חברתיים אני אוהבת להכין עוגות שכיף וקל לאכול, העוגות המושקעות והקינוחים הכבדים זזים הצידה ובדרך כלל מה שאני אכין יהיה בסופו של דבר מאפינס.
היו לי כמה בננות  שזעקו אליי "קחי אותי" ואז כבר לא הייתה דרך חזרה. ערבוב מהיר של כל המצרכים (ללא מיקסר אפילו) קצת בננות, קצת שוקולד, אפייה מהירה,ריח מדהים וטעם משגע!

לא תנסו?

מצרכים: (כ-12 מאפינס)
200 גרם קמח תופח

150 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה

120 מ"ל חלב
כפית תמצית וניל

2 ביצים
2 בננות בשלות

150 גרם שוקולדצ'יפס מריר

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל 180 מעלות.

2.מכינים את כל המצרכים. שמים יחד את הנוזלים (חלב, תמצית וניל וביצים).















3.בקערה גדולה מערבבים קמח וסוכר.

4.במיקרוגל ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה עם הקמח והסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת עם פירורים לחים.
 
5.מוסיפים את הנוזלים (חלב, תמצית וניל וביצים) לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

6.בעזרת מזלג מועכים את הבננות ומוסיפים לבלילה.















7מוסיפים שוקולדצ'יפס מריר ומערבבים בעזרת מזלג רק עד לאחידות.















8.  משמנים היטב תבנית מאפינס או מרפדים במנג'טים.מוזגים מהבלילה לשקעים (כף- כף וחצי לכל שקע, כמעט עד לגובה התבנית).













 
9.אופים כ 20-25 דק' עד שהמאפינס יציבים וזהובים.















10.מצננים היטב את המאפינס.


11. בתאבון!















ועוד כל מיני:
-כמו בכל עוגה בחושה חשוב מאוד לא לערבב יותר מדיי את החומרים אחרת תקבלו מאפה דחוס וקשה. כדאי לעבוד עם מזלג (כך הערבוב פחות "גס").ברגע שהבלילה אחידה היא מוכנה.

-  אפשר לגוון בתוספות למאפינס ולהוסיף אגוזים/צימוקים/בננה ציפס וכו'.

-אל תמלאו יותר מדיי את השקעים אל תשכחו שהבלילה תופחת במהלך האפייה.

-  כשהמאפינס זהובים ויציבים הם מוכנים-אפשר לעשות בדיקת קיסם- מכניסים קיסם לאמצע המאפינס, אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים המאפינס מוכנים. אל תייבשו אותם.

-שומרים את המאפינס כשבוע בקופסא אטומה (עדיף במקרר-בעיקר בחודשי הקיץ) מומלץ לחמם למספר שניות לפניי האכילה.





 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה