אין לי הרבה מה
להגיד על העוגיות האלה..זה מסוג הדברים האלה שפשוט עובדים.
ההכנה קלה, הריח
שמתפשט במהלך האפייה ממש נעים והעוגיות טעימות בטירוף.
כל מי שטעם את
העוגיות התענג ואני ממליצה לכם לפתוח איתם את הבוקר ליום מתוק ומוצלח.
בתאבוןJ
מצרכים: (לכ- 80
עוגיות)
350 גרם קמח
1/4 כפית מלח
5 גרם (חצי
שקית) אבקת אפייה
200 גרם חמאה
קרה חתוכה לקוביות
75 גרם אבקת
סוכר
כפית תמצית וניל
גרידת לימון
מלימון שלם
100 גרם שקדים
פרוסים
70 מ"ל מים
קרים
ציפוי:
חלבון
100 גרם סוכר
חום
כף קינמון
אופן ההכנה:
1.מכינים את כל
המצרכים (את הקמח המלח ואבקת האפייה אפשר לערבב יחד).2.במעבד מזון שמים את האבקות (קמח אבקת אפייה ומלח) וחמאה קרה. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית במרקם חול.
3.מוסיפים אבקת
סוכר ומעבדים שוב עיבוד קצר.
4.מוסיפים שקדים
פרוסים גרידת לימון ותמצית וניל. מתחילים לעבד ותו"כ מוסיפים את המים הקרים
רק עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש שמתאסף סביב להב המתכת.5.אוספים את הבצק וחותכים ל-3 חלקים.
6.על משטח מקומח
קלות מגלגלים כל בצק לגליל.
7.עוטפים כל גליל לניילון נצמד ומקפיאים את
הגלילים לחצי שעה.
8.מחממים תנור
ל- 160 מעלות.
9.מכינים צלוחית
עם חלבון וצלחת ארוכה שבה מערבבים סוכר חום וקינמון.
10. מוציאים בכל
פעם גליל אחד, מסירים את הניילון. מברישים בחלבון ומגלגלים בסוכר החום
ובקינמון.
11. חותכים כל
גליל לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
12.מניחים את
העוגיות בתבניות עם נייר אפייה במרווחים קלים זה מזה.
13.אופים כ- 15
דק' עד שהעוגיות מזהיבות בתחתית.
14.חוזרים על
הפעולה עם שאר הגלילים.
15.מצננים היטב.
16.בתאבון.
ועוד כל מיני:
- מזכירה לכם את הדגשים לבצק פריך: אוהב קור (ולכן משתמשים בחמאה ומים קרים) ואוהב מינימום התעסקות ולכן העיבוד צריך להיות מהיר. אל תוותרו על קירור הגלילים.
- אפשר להכין את הבצק באותה הדרך במיקסר עם וו גיטרה.בדיוק לפי אותו הסדר,התוצאה תיהיה זהה רק תיקח יותר זמן.
-אפשר להחליף את השקדים באגוזים אחרים (פקאן,מלך וכו') או אפילו לוותר ולקבל עוגיות חמאה קלאסיות.
- אני אוהבת את ציפוי הסוכר החום והקינמון בגלל הטעם ולא פחות בגלל הצבע. אפשר לגלגל את העוגיות בסוכר לבן רגיל.
- זמן האפייה הוא קצר. העוגיות יישארו בהירות. הן יהיה מוכנות כשהתחתית שלהן זהובה. במהלך הצינון העוגיות יסיימו את האפייה.
- שומרים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפ' חדר כשבוע.
אני יושבת בשיעור, הבטן מקרקרת לי ולפתע אני רואה את הבלוג שלך! הבטן שלי מאוד כועסת עליך!
השבמחקתמרי עשית לי את היום זאת בדיוק המטרה:)
מחקהכנתי את העוגיות היום,
השבמחקיצאו מעולות!! כמות גדולה שתישאר לכמה בקרים של אושר :)
נטע,
מחקאיזה יופי שימחת אותי ממש כיף לשמוע!
שיהיו לך בקרים מתוקים ביותר! שבוע טוב:)