יום חמישי, 30 במאי 2013

אצבעות חמאת בוטנים ושוקולד

אני קוראת לממתק הזה ממתק למקרה ש..

למקרה שבאו אורחים בהתראה קצרה,

למקרה שביקשו ממני להביא קינוח ואין לי זמן להכין,

למקרה שבא לי משהו מתוק,

למקרה שאני רוצה להביא משהו כשאני מתארחת..

מדובר בממתק פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ומעל שכבה נדיבה של בוטנים קלויים ושוקולד וזה טעיייייםםם.
נתחיל מזה שחמאת בוטנים הינו מוצר גאוני, טעים בטירוף ובשילוב של שוקולד אני בכלל בגן עדן, נוסיף לזה שמאוד קל להכין את הממתק ולא פחות חשוב שהוא אינו דרוש אפייה רק קירור ארוך.

מומלץ בחום תמיד לשמור אחד כזה במקפיא, למקרה ש..:)

מצרכים: ( ל-3 תבניות אינגליש קייק או אחת מלבנית מהם יוצאים כ-30 ממתקים)
בסיס:

250 גרם פצפוצי אורז
500 גרם ממרח חמאת בוטנים חלקה בטמפ' חדר

 מלית:
200 גרם בוטנים קלויים ללא קליפה

300 גרם שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

 אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
1.בקערה גדולה שמים את פצפוצי אורז.

2.בקערה אחרת שמים את חמאת הבוטנים (מומלץ לחמם מעט את חמאת הבוטנים כך יהיה קל יותר לעבוד איתה).















3. מאחדים בין חמאת הבוטנים ופצפוצי האורז.


















4.משטחים בתבנית שבחרנו ומהדקים היטב עם תחתית של כוס.

מכינים את השכבה השניה:
1.מפזרים את הבוטנים הקלויים מעל פצפוצי האורז ומהדקים.

2.בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. בינתיים שמים בקערה את השוקולד הקצוץ.

3.כשהשמנת הגיעה לרתיחה עדינה שופכים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לאחידות.

4.שופכים עת השוקולד מעל הבוטנים ומשיירים.

















5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ללילה.

6. מנתקים את הממתקים מהתבניות. עם סכין חדה חותכים לאצבעות/קוביות.

7.שומרים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא.














 

ועוד כל מיני:
-הקינוח הזה הוא ללא גלוטן .
-אפשר להחליף את פצפוצי האורז בכל קורנפלקס אחר או אפילו גרנולה.
-השתמשתי בחמאת בוטנים חלקה כמובן שמי שלא אוהב את השילוב אפשר להחליף בממרח אחר.
-אני מאוד אוהבת לשלב אגוזים קלויים כשמדובר בשילובים עם שוקולד ובגלל זה בחרתי בבוטנים קלויים, תרגישו חופשי להחליף באגוזים אחרים או באגוז שאינו קלוי, או בתערובת אגוזים, תנו לדמיון להתפרע.
-בעיניי הממתק הזה הכי טעים ישר מהמקפיא. אפשר גם לשמור אותו במקרר (לא מומלץ בטמפ' חדר).
-מבחינתי הכי נח להכין את הממתק בתבניות אינגליש קייק בגלל החיתוך לאחר ההקפאה. אפשר להכין את הממתק בתבנית גדולה.
-בהקפאה הממתק ישמר לכם כחודש, במקרר כשבועיים.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה