אין ספק שאני
אוהבת אפיה מושקעת ומרשימה,כזאת שגורמת לך לפעור פה (מה שנקרא "לאכול עם
העיניים") אבל לא פחות מזה אני גם נהנית להכין מתוקים מהירים וקלים.. אין מה
לעשות לפעמים אין זמן/כח/או חשק לעבוד על עוגה שעות על גבי שעות ובדיוק בשביל זה יש את
הקינוחים שיותר "זורם " להכין.
אני אוהבת שיש את כל האופציות וכל אחד בוחר מה שנח לו וכמובן שהטעם והמראה לא צריך להיות פחות מרשים או טעים.
הפעם הכנתי ריבועי בצק שעליהם יש שכבה נדיבה של קוקוס ומעל הכל שוקולד מריר.
בדר"כ קוקוס הוא לא הבחירה הראשונה אצלי אבל דווקא פה הוא משתלב מעולה.הטעם של הקוקוס עדין ואינו משתלט על כל הביס.
בצק פריך:
200 גרם קמח
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שכבת קוקוס:
200 גרם קוקוס
טחון
ציפוי:
300 גרם שוקולד
מריר
2.מחממים תנור ל -180 מעלות.
5.משמנים תבנית/שמים נייר אפייה ומשטחים את הבצק בשכבה אחידה.
מכינים את שכבת הקוקוס:
-תזכורת מהירה לבצק פריך:
*אפשר להכין את הבצק באותה הדרך במיקסר עם וו גיטרה. התוצאה זהה ההבדל הוא רק בזמן-במיקסר ייקח לכם יותר זמן.
אני אוהבת שיש את כל האופציות וכל אחד בוחר מה שנח לו וכמובן שהטעם והמראה לא צריך להיות פחות מרשים או טעים.
הפעם הכנתי ריבועי בצק שעליהם יש שכבה נדיבה של קוקוס ומעל הכל שוקולד מריר.
בדר"כ קוקוס הוא לא הבחירה הראשונה אצלי אבל דווקא פה הוא משתלב מעולה.הטעם של הקוקוס עדין ואינו משתלט על כל הביס.
שימו לב שבבצק
אין סוכר-זאת אינה טעות, שאר השכבות מתוקות מספיק ולכן אין צורך להוסיף סוכר
מיותר.
מצרכים: (לתבנית
מלבנית בגדול 22*31 ממנה מתקבלות כ 25 מנות)בצק פריך:
200 גרם קמח
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
כפית תמצית וניל
מים קרים במקרה
הצורך
400 מ"ל
(פחית) חלב מרוכז
250 מ"ל
(מיכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בצק פריך:2.מחממים תנור ל -180 מעלות.
3.במעבד מזון
שמים קמח וחמאה קרה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.
4.מוסיפים ביצה
ותמצית וניל. מעבדים עד שהבצק מתאחד לכדור אחיד סביב הלהב. אם עדיין יש פירורים
בתחתית והבצק אינו מתאחד מוסיפים כף מים קרים וממשיכים באותו האופן עד שהבצק אחיד.5.משמנים תבנית/שמים נייר אפייה ומשטחים את הבצק בשכבה אחידה.
6.דוקרים עם
מזלג את הבצק במספר מקומות ואופים כ-20 דק' עד להזהבה.
7.מצננים היטב.מכינים את שכבת הקוקוס:
1.בסיר שמים חלב
מרוכז ומחממים על אש נמוכה -בינונית עד לרתיחה עדינה.
2.מוסיפים קוקוס
טחון. מבשלים כ- 3-4 דק' תו"כ ערבוב עד שהתערובת אחידה.
3.מסירים מהאש
ושופכים על הבצק האפוי.
4.מצננים.
מכינים את שכבת
השוקולד:
1.בסיר על אש
בינונית נמוכה מביאים שמנת מתוקה לרתיחה עדינה.
2. שמים שוקולד
קצוץ גס בקערה.
3.שופכים את
השמנת על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לאחידות.
4.שופכים את
השוקולד על הקוקוס.
5.
מצננים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל 4-5 שעות.-תזכורת מהירה לבצק פריך:
*אפשר להכין את הבצק באותה הדרך במיקסר עם וו גיטרה. התוצאה זהה ההבדל הוא רק בזמן-במיקסר ייקח לכם יותר זמן.
*הבצק אוהב קור
ולכן משתמשים במוצרים קרים.
*הבצק לא אוהב
שמתעסקים בו ולכן העיבוד צריך להיות קצר ומהיר.
-חלב מרוכז מגיע
בפחיות קטנות של 400 מ"ל.
-אפשר לשלב פה
אגוזי לוז ואז מקבלים סוג של ממתק אגוזי.
-מי שלא אוהב כל
כך הרבה שוקולד מריר (למרות שזה משתלב מעולה) יכול להחליף אותו בשוקולד חלב שימו לב
שאז המתיקות תורגש משמעותית.
-כל קוביה כזאת
היא עשירה בטעמים ולכן אני ממליצה להגיש פרוסות בינונית.
-ההמלצה שלי היא
להגיש את הקינוח ישר מהמקרר ככה הוא הכי טעים.
-שומרים עטוף
היטב בניילון נצמד/בקופסא אטומה כשבוע בקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה