יום שלישי, 12 במרץ 2013

ריבועי קוקוס ושוקולד

אין ספק שאני אוהבת אפיה מושקעת ומרשימה,כזאת שגורמת לך לפעור פה (מה שנקרא "לאכול עם העיניים") אבל לא פחות מזה אני גם נהנית להכין מתוקים מהירים וקלים.. אין מה לעשות לפעמים אין זמן/כח/או חשק לעבוד על עוגה שעות על גבי שעות ובדיוק  בשביל זה יש את הקינוחים שיותר "זורם " להכין.

אני אוהבת שיש את כל האופציות וכל אחד בוחר מה שנח לו וכמובן שהטעם והמראה לא צריך להיות פחות מרשים או טעים.
הפעם הכנתי ריבועי בצק שעליהם יש שכבה נדיבה של קוקוס ומעל הכל שוקולד מריר.
בדר"כ קוקוס הוא לא הבחירה הראשונה אצלי אבל דווקא פה הוא משתלב מעולה.הטעם של הקוקוס עדין ואינו משתלט על כל הביס.

שימו לב שבבצק אין סוכר-זאת אינה טעות, שאר השכבות מתוקות מספיק ולכן אין צורך להוסיף סוכר מיותר.
מצרכים: (לתבנית מלבנית בגדול 22*31 ממנה מתקבלות כ 25 מנות)

בצק פריך:
200 גרם קמח

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה
כפית תמצית וניל

מים קרים במקרה הצורך

 שכבת קוקוס:
200 גרם קוקוס טחון

400 מ"ל (פחית) חלב מרוכז

 ציפוי:
300 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
בצק פריך:

1.מכינים את כל המצרכים.













 
2.מחממים תנור ל -180 מעלות.

3.במעבד מזון שמים קמח וחמאה קרה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.
4.מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מעבדים עד שהבצק מתאחד לכדור אחיד סביב הלהב. אם עדיין יש פירורים בתחתית והבצק אינו מתאחד מוסיפים כף מים קרים וממשיכים באותו האופן עד שהבצק אחיד.



















5.משמנים תבנית/שמים נייר אפייה ומשטחים את הבצק בשכבה אחידה.

6.דוקרים עם מזלג את הבצק במספר מקומות ואופים כ-20 דק' עד להזהבה.
7.מצננים היטב.

מכינים את שכבת הקוקוס:

1.בסיר שמים חלב מרוכז ומחממים על אש נמוכה -בינונית עד לרתיחה עדינה.
2.מוסיפים קוקוס טחון. מבשלים כ- 3-4 דק' תו"כ ערבוב עד שהתערובת אחידה.

3.מסירים מהאש ושופכים על הבצק האפוי.
4.מצננים.

מכינים את שכבת השוקולד:
1.בסיר על אש בינונית נמוכה מביאים שמנת מתוקה לרתיחה עדינה.

2. שמים שוקולד קצוץ גס בקערה.
3.שופכים את השמנת על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים לאחידות.
















4.שופכים את השוקולד על הקוקוס.
5. מצננים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל 4-5 שעות.

6.חותכים לקוביות,בתאבון.
















 
ועוד כל מיני:
-תזכורת מהירה לבצק פריך:

*אפשר להכין את הבצק באותה הדרך במיקסר עם וו גיטרה. התוצאה זהה ההבדל הוא רק בזמן-במיקסר ייקח לכם יותר זמן.

*הבצק אוהב קור ולכן משתמשים במוצרים קרים.
*הבצק לא אוהב שמתעסקים בו ולכן העיבוד צריך להיות קצר ומהיר.

-חלב מרוכז מגיע בפחיות קטנות של 400 מ"ל.
-אפשר לשלב פה אגוזי לוז ואז מקבלים סוג של ממתק אגוזי.

-מי שלא אוהב כל כך הרבה שוקולד מריר (למרות שזה משתלב מעולה) יכול להחליף אותו בשוקולד חלב שימו לב שאז המתיקות תורגש משמעותית.
-כל קוביה כזאת היא עשירה בטעמים ולכן אני ממליצה להגיש פרוסות בינונית.

-ההמלצה שלי היא להגיש את הקינוח ישר מהמקרר ככה הוא הכי טעים.
-שומרים עטוף היטב בניילון נצמד/בקופסא אטומה כשבוע בקירור.

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה