יום חמישי, 27 ביוני 2013

בראוניז עם שוקולדציפס לבן ואגוזי מלך

אז בראוניז..טוב אין ספק שזה אחד המתוקים הכי שווים שיש,.אבל (והאבל גדול) כשעושים אותו נכון.

יש הבדל דק מאוד בין בראוניז עסיסי עשיר ושוקולדי לעוגת שוקולד פשוטה שהתייבשה.
זה אחד המתכונים הקלים שיש אבל גם קל מאוד להרוס אותו-בתכלס הכל תלוי באפייה בתנור.

אז הפעם המתכון הוא בראוניז:
*הרכיבים מעוררי חשק זה בטוח-מלא שוקולד,חמאה,סוכר,שוקולדציפס לבן...

*ההכנה מהירה-ואפילו לא דורשת מיקסר.
*האפייה-שלב קריטי בהצלחת הבראוניז.

*אם הכל עבר בשלום מתקבלת כמות יפה של בראוניז לחים ועסיסיים שיהפכו מהר מאוד למנת הדגל שלכם.

רכיבים: (לתבנית מלבנית בגדול 22*31 ממנה תקבלו כ-40 מיני בראוניז).
300 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה רכה
כף ברנדי/רום /ליקר שוקולד (לא חובה אבל מומלץ מאוד)

4 ביצים
200 גרם סוכר

30 גרם קקאו
150 גרם קמח

חצי כפית מלח
150 גרם אגוז מלך קצוץ גס

150 גרם שוקולדציפס לבן
 אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל -170 מעלות.

2. מכינים את כל המצרכים (מאחדים את מה שאפשר למשל קקאו+קמח+מלח, שוקולדציפס+אגוז מלך).














3.בקערה גדולה (שאפשר לחמם במיקרוגל) מניחים את השוקולד והחמאה. מכניסים למיקרוגל ומחממים בפולסים עד להמסה.
















4.מוסיפים אלכוהול ומערבבים.

5.  מוסיפים ביצים-מוסיפים את הביצים אחת אחת כשבין לבין טורפים היטב עם מטרפה .

6. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב את כל התערובת שתיהיה אחידה ודיי נוזלית.

7.מוסיפים את היבשים (קמח,קקאו ומלח) ומערבבים בעזרת מרית רק עד לאחידות.

8.  מוסיפים שוקולדציפס לבן ואגוזי מלך-מערבבים ערבוב קצר מאוד ומהיר.















9.   משטחים היטב בתבנית משומנת היטב או עם נייר אפייה.

10.  מכניסים לתנור החם לאפייה של 35-40 דק' עד שהעוגה תפוחה וסדוקה קלות בצדדים.















11.  מצננים היטב. חותכים לריבועים קטנים. בתאבון!.














 
ועוד כל מיני:
*חמאה רכה היא חמאה שאם נכניס אליה אצבע היא תיכנס בקלות. בקיץ 15-20 דק' מחוץ למקרר יעשו את העבודה,בחורף 45 דק'-שעה.

*חשוב מאוד-כשעובדים במיקרוגל עובדים בפולסים. מחממים בכל פעם ל 15-20 שניות,מוציאים את הקערה מהמיקרוגל ומערבבים וכך ממשיכים עד להמסה (אחרת הדרך מפה ל300 גרם שוקולד שרוף היא מהירה ביותר ואין דרך להציל את המצב אלא להתחיל מהתחלה).

*מרגע הכנסת הקמח מערבבים כמה שפחות-רק עד שכל התערובת אחידה. מומלץ אפילו לערבב עם מזלג מה שעוזר לערבוב עדין יותר.

*כמובן שאפשר לשחק עם התופסות-עם אגוזים/בלי אגוזים/ שוקולדציפס/חתיכות חלבה/לפזר אגוזים רק מעל בקיצר תהנו עם זה.

*האפייה- האפייה לתבנית זו היא  באזור ה 30-40 דק'. עוגת הבראוניז צריכה להיות תפוחה והקצוות שלה צריכים להתחיל להיסדק (לא לחכות שהכל יהיה סדוק עמוק ). בשלב זה אם נכניס קיסם למרכז העוגה נרצה שהוא יצא עם פירורים לחים (לא נוזלי).

*יש לצנן היטב את הבראוניז( בטמפ' חדר).
*חותכים לריבועים -אני ממליצה לחתוך לקוביות קטנות כי אין ספק שהביס הוא פצצת אנרגיה מתוקה ביותר.

*אם אפשר לא חותכים את כל הבראוניז זה יעזור לשמור על הטריות והעסיסיות.

*שומרים את הבראוניז כיומיים בטמפ' חדר בקופסא אטומה לאחר מכן נכניס את הבראוניז למקרר ונחמם כ-10 שניות לפני האכילה.




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה