יום חמישי, 3 באוקטובר 2013

טירמיסו

הקינוח שירים אתכם למעלה!

הקינוח הכי איטלקי שיש שהפירוש שלו הוא "מרים אתכם למעלה". אני מודה ומתוודה שזה קינוח שלעולם לא אזמין במסעדה ובפעמים המעטות שיצא לי לטעום (בעיקר מאחרים) אף פעם לא נהניתי.. רטוב מדיי/כבד מדיי/ מתוק מדיי/ קפה מדיי בכל פעם משהו מפריע לי. בגרסה הביתית לעומת זאת הוא תמיד מצליח. אפשר לעשות אותו בצורה הנוסטלגית (כמו שנעשה פה) או בקיצורי דרך (אפרט גם על זה אל דאגה) .
טירמיסו היא עוגת שכבות שמורכבת בעיקר מבישקוטים טבולים בקפה וגבינת מסקרפונה (מעין גבינת שמנת איטלקית עם טעם ניטרלי שעובד פה מעולה). העוגה שמתקבלת פה היא קודם כל יפה וגבוהה והטעמים משתלבים בה בצורה מצוינת.
*שימו לב העוגה צריכה לנוח לילה במקרר.
 
מצרכים: (לעוגה עגולה בקוטר 22)

2 חבילות בישקוטים (כ-50 בישקוטים)
כוס גדולה של קפה חזק (ללא ממתיקים וללא חלב)

לקרם:
3 ביצים מופרדות

100 גרם סוכר שמחולק ל-2 (50 גרם לחלבונים, 50 גרם לחלמונים)
250 גרם מסקרפונה בטמפ' החדר

כף ליקר קפה
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

קקאו

 אופן ההכנה:
1.מכינים את כל המצרכים.















2.לוקחים תבנית עגולה ומרפדים מסביב ואת תחתית התבנית בבישקוטים שטבולים בקפה. חשוב להניח את הבישקוטים צמוד. מסביב לתבנית הרטבתי רק צד אחד של הבישקוטים בקפה כי רציתי שהם יהיו יציבים יותר.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
3.מקציפים חלמונים ומחצית מהסוכר במהירות גבוהה כ-5 דק' עד לקבלת קציפה בהירה סמיכה ותפוחה. מעבירים לקערה גדולה.
4.מוסיפים את המסקרפונה והליקר לתערובת החלמונים ומערבבים לאחידות.

5.שוטפים היטב את המיקסר ואת בלון ההקצפה ומקציפים חלבונים עם שאר הסוכר כ-5 דק' במהירות גבוהה  עד לקבלת קצף יציב ותפוח. מעבירים לקערה עם המסקרפונה והחלמונים ומאחדים בעדינות.

6.באותו המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומאחדים עם החלבונים המסקרפונה והחלמונים לקרם אחיד.

מתחילים להרכיב:
1. מניחים שליש מהקרם על הבישקוטים שבתחתית התבנית מפזרים קקאו ומניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה .

2. מניחים עוד שליש מהקרם מפזרים קקאו ומניחים שכבה נוספת (ואחרונה) של בישקוטים טבולים בקפה.
















3. מניחים מעל את השליש האחרון של הקרם. מעבירים את העוגה למקרר ללילה.















4.מקשטים את העוגה בקקאו. בתאבון!


















ועוד כל מיני:
-אני רציתי שהעוגה תיהיה מרשימה ביותר וגבוהה ולכן הכנתי אותה בתבנית עגולה בקוטר 22. כמובן שאתם מוזמנים להכין את העוגה בתבנית מלבנית או מה שנח לכם. התבנית שבתמונה היא תבנית שקונים בחנויות אפייה ומה שכל כך כיף בה שאפשר לכוונן אותה לגודל שרוצים וכך לא צריך להחזיק מלא תבניות בגדלים שונים בבית חשוב רק להניח את התבנית על בסיס כולשהו כי הוא פתוחJ

-אתם מוזמנים לשחק פה עם טעמי הקפה. שימו לב זה קינוח שהקפה צריך להיות מורגש אז לא הייתי מורידה את זה לגמרי אני שמתי כף גדושה של קפה לכוס מים חמים ולאחר מבחן הטעימה הייתי מוסיפה אפילו עוד כפית..
-מסקרפונה קונים בכל סופר זו גבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים 40%.. לכל מי שנבהל אני לא ממליצה להחליף אותה במשהו אחר פשוט אוכלים פרוסה קטנה ומכינים לעיתים רחוקותJ

-לא חייבים להשתמש בליקר קפה אבל מומלץ.. אני השתמשתי בליקר קפה ושוקולד שעבד פה מעולה.
-את המרנג (חלבונים מוקצפים עם סוכר) מאחדים בעדינות עם המסקרפונה  והחלמונים. אנחנו רוצים לשמור על הגובה והאווריריות.

-אז המתכון הוא הדרך המקורית להכין טירמיסו מי שזה יותר מדיי עבודה בשבילו או מחפש משהו מהיר יותר יכול להקציף שמנת מתוקה ו100 גרם סוכר לקצפת ולאחד אותה עם חצי קילו גבינה לבנה וליקר קפה.. שימו לב זה תחליף  שעובד מצוין אבל כמובן שהטעמים יהיו שונים.
-אל תוותרו על הקירור. העוגה מתייצבת הטעמים מתעמקים והעוגה תיהיה טעימה הרבה יותר למחרת.

-קישוט העוגה הוא בחירה שלכם.. אני לקחתי דף גזרתי לב ועשיתי שבלונה שעליה פיזרתי קקאו. אתם יכולים לגרר שוקולד מריר/לפזר על הכל קקאו/ לסדר תותים או להשאיר אותה כמה שהיא.זמן יצירהJ
-שומרים את העוגה כ-5 ימים אטומה בקירור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה