יום שישי, 15 בנובמבר 2013

קבוצות שקדים

תודו שהמתכונים שאני מפרסמת ב-3 מרכיבים בלבד עושים לכם את היום!

המתכון הבא הכי קל בעולם- הוא מרכיב בסה"כ 3 מרכיבים, לא דורש מיקסר, ההכנה ממש אבל ממש מהירה ולמי שזה רלוונטי הוא פרווה ואינו מכיל גלוטן! תראו כמה דברים טובים בעוגיה אחת.

מבחינתי העוגיה הזאת היא הגרסה המתוקה לפיצוחים. עוגיות ממכרות וכל כך קלילות שאי אפשר להפסיק לנשנש. המינוס היחידי (כמו בפיצוחים מלוחים) שהן משמינות לא מעט אבל היי חייבים להנות לפעמים!

ההכנה פה כל כך מהירה שכמעט ולא תשימו לב שקרה פה משהו. בסה"כ מערבבים מסדרים בתבנית ואופים. במהלך האפייה השקדים עוברים קלייה ומתקבלת עוגיית שקדים שטוחה שזופה וקריספית. אל תאשימו אותי אם אחד השכנים ידפוק לכם בדלת לשאול מה זה הריח המטריף הזה שמגיע מכיוון המטבח שלכם.
חשוב לשמור את העוגיות בקופסא אטומה כי ברגע שהן יקבלו לחות כל הקסם של העוגייה יתפוגג לו.

מצרכים: (לכמות של כ-45 עוגיות)
3 חלבונים

150 גרם סוכר
350 גרם שקדים לבנים פרוסים


אופן ההכנה:
1. מכינים את המצרכים.















2. מחממים תנור ל -170 מעלות.

3. עם מטרפה ידנית טורפים (לא מקציפים) חלבונים וסוכר עד שהסוכר נמס מעט.
4. מוסיפים את השקדים ומערבבים עד לציפוי מלא של השקדים בתערובת הסוכר והחלבונים.















5.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים קבוצות של שקדים במרווחים קלים ומשטחים קלות.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6.אופים כ-20 דק' עד שהעוגיות מתייבשות וצבען זהוב.

7.מצננים היטב. בתאבון!
















ועוד כל מיני:
- בזמן שאתם מסדרים את השקדים על התבנית ערבבו מדיי פעם את התערובת כדי לאסוף את הסוכר והחלבונים ששקעו לתחתית הקערה.

- למי שעוקב אחריי בבלוג יודע שאישית אני אוהבת עוגיות קטנות. גם פה אני מעדיפה שקבוצות השקדים שלי יהיו בגודל קטן-בינוני. אתם מוזמנים לשחק עם הגדלים רק שימו לב שזמני האפייה עלולים להשתנות.
-כשאתם מסדרים את השקדים על התבנית אל תערמו אותם גבוה מדיי כדי שגם החלק הפנימי יאפה כמו שצריך.

-במהלך האפייה השקדים עוברים קלייה וזה כל הטעם בעוגיה הזאת. חשוב לאפות עד שהעוגיה מתייבשת היטב והצבע שלה זהוב-שחום .
-שדרוג: אפשר להמיס 100 שוקולד חלב/מריר ולטבול חצי מהעוגיה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה להתקשות.

- כמו שכתבתי למעלה חשוב מאוד לשמור את העוגיות בקופסא אטומה מחוץ למקרר. ברגע שהעוגיות צוברות לחות השקדים כבר לא יהיו קריספיים וכל הרעיון בעוגיה נהרס. העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כחודש.
-קבלו טיפ ממני: באפייה, תמיד החלק הפנימי של התנור חם יותר ולכן העוגיות שקרובות יותר לאזור הזה נאפות מהר יותר. אני ממליצה תמיד כשאתם אופים משהו (ובעיקר בעוגיות שם הצבע והמרקם  האחיד  קריטי יותר) להפוך את התבניות במחצית זמן האפייה. כך תבטיחו שכל העוגיות ייאפו לכם בצורה שווה.

 



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה