יום חמישי, 28 בנובמבר 2013

סופגניות מיני

שלום,אני לינה ואני לא אוהבת סופגניות!

טוב אולי לא אוהבת זה קצת קיצוני אבל לא מתה על זה..לא כל כך מתחברת..מוותרת בקלי קלות. גם כשהייתי ילדה לא היה צריך להתאמץ כדי להרחיק אותי ממנת הפחמימה-שומן המשוגעת הזאת. אולי אכלתי סופגניה אחת בחג וגם זה רק בשביל האווירה. זה תמיד היה כבד מדיי-מכל הבחינות. השומניות המוגזמת הייתה עושה לי צרבת, הגודל של הסופגניה היה כל כך גדול שעד שהיית מגיעה לריבה הייתי מקבלת סחרחורת תו"כ שאבקת הסוכר עפה לכל עבר-ועד שכבר הגעתי לריבה היא הייתה כל כך מתוקה שזהו-הכוחות להמשיך לאכול תמו להם ברגע אחד.
עם השנים עולם הסופגניות עבר שינוי לטובה. הגודל קטן משמעותית ואת הריבה החליפו שלל טעמים שחלקם אמנם גורמים לבחילה קלה אבל אני אישית לא מתנגדת למלית של פטיסייר שוקולד מריר או משהו חמצמץ כמו פטל או פסיפלורה (כן, כבר אמרנו שאני אוהבת טעמים שונים מרוב האנשים). 

עד היום הכנתי 3 פעמים סופגניות: פעם אחת יצאו פסדר כזה לא יפות מדיי וקצת קשות, פעם אחת נשרפו ממש,פעם אחת טעימות אבל מעוכות.אז כמו שאתם מבינים הייתה פה דרך ולא מעט ניסיונות אבל לבסוף הצלחתי!
אז למרות שיש לי את כל הסיבות למה לא להכין סופגניות בכל זאת החלטתי ללכת על זה ולהתאים את עצמי לרוח החג-הסופגניות שלי הן מיני כאלה שגורמות לך לחייך אחרי סופגניה או שתיים והבחירה שלי היא לגלגל אותן בעודן חמות בסוכר וקינמון J

עקבו אחרי ההסברים-שיהיה חג חנוכה שמח ומואר!

מצרכים: (ל-50 סופגניות מיני)
580 גרם קמח
1/2 כפית מלח

80 גרם סוכר

15 גרם שמרים יבשים
200 מ"ל חלב פושר

50 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל

כפית ברנדי/רום
גרידת לימון מלימון שלם

2 ביצים

ציפוי:
50 גרם סוכר

כף גדושה קינמון
 

 אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. (את הקמח שמים עם המלח ואת הביצים עם תמצית הווניל). שימו לב בתמונה חסרה לי ביצה (אופססס)..


 
 
 
 
 
 
 
2. למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל המצרכים חוץ מהביצים. מתחילים לערבל  במהירות נמוכה-בינונית ולאחר כדקה מוסיפים את הביצים אחת אחת. לשים במהירות בינונית-גבוהה 8-10 דק' עד שהבצק אחיד,מבריק ורך.
3. מעבירים את הבצק לקערה מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

4. מורידים את האוויר מהבצק ולשים כחצי דקה. משטחים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 ס"מ (דיי שמנמן) על משטח מקומח ממש מעט. בעזרת כוס קורצים עיגולים ומניחים על משטח משומן בנדיבות. בכל פעם אוספים את הבצק מרדדים שוב וקורצים עד שהבצק נגמר..השתדלו לקרוץ עיגולים קרובים ככל האפשר כדי להימנע מלישת יתר.















5. מתפיחים שוב כשעה.
6. מכינים צלחת עם נייר סופג  ומלחת נוספת עם סוכר וקינמון.

7.מחממים שמן בסיר (5-6 ס"מ) ומחכים שהשמן יתחמם ל-168-170 מעלות  (למי שיש מדחום זה הזמן להשתמש בו). למי שאין עושים את מבחן העץ: מכניסים כף עץ לשמן החם ואם נוצרות בועות קטנות מסביב לכף, השמן מוכן.
8. בעדינות מרימים 3-4 סופגניות ומכניסים לשמן החם. מטגנים כדקה שתיים מצד אחד, הופכים ומטגנים עוד כדקה מהצד השני עד שהסופגניה זהובה (זהירות לא לטגן יותר מדיי). בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות לצלחת עם הנייר הסופג. ממתינים כדקה ומכניסים (בעודן חמות) לקערה עם הסוכר והקינמון. מערבבים מכל הצדדים ומניחים על צלחת הגשה.

9. ממשיכים באותה הדרך עם כל הספוגניות. בתאבון!















ועוד כל מיני:
-הקפידו על זמני לישה והתפחה מדויקים.

-יכול להיות שזמני ההתפחה בחורף יקחו לכם קצת יותר זמן..הבצק צריך להכפיל את נפחו.
-אני מעדיפה לקרוץ סופגניות. זה דורש יותר התעסקות וצריך להיזהר מלישת יתר אבל בעיני העיגולים יוצאים יפים יותר ושווים בגודלם. מי שלא מתחבר יכול פשוט לכדרר בין הידיים 50 עיגולים. מה שנח לכם.

-אתם מוזמנים לשחק עם הגודל של הסופגניות. שימו לב זה יכול להשפיע על זמני ההתפחה והטיגון.
- אני מאוד משתדלת במתכונים שלי לא להכניס מוצרים ואביזרים שיש לקנות במיוחד..חשוב לי שהדברים יהיו נגישים. במקרה הזמן אני חורגת ממנהגי ואני ממליצה מאוד להשתמש במד חום שמתאים לנוזל..הרבה פעמים סופגניות נהרסות בשלב הטיגון. מי שאוהב להתעסק באפייה ובבישול מד חום הינו אביזר הכרחי ועוזר הרבה פעמים להצלחת המתכונים. אין צורך להצטייד במד חום המקצועי והיקר ביותר אפשר להשיג מד חום בחנויות המתמחות לאפייה במחירים נוחים מאוד. מי שלא בעניין מוזמן להשתמש במבחן כף העץ.

-אל תטגנו יותר מ3-4 סופגניות בכל פעם כדי לא להוריד את טמפ' השמן.
-את הסופגניות הכי מומלץ לאכול כשהן חמימות וטריות. קשה מאוד להחזיק אותן טריות לאורך זמן ולכן אני ממליצה להכין כמויות קטנות. מי שמתעקש יכול להקפיא את הסופגניות המוכנות (בלי ריבה ואבקת סוכר) להפשיר ולחמם מעט בתנור בחום נמוך.

-במה נמלא את הסופגניות? הנה כמה רעיונות:
*ריבות (תות/פטל/משמש/אומכניות...)

*ממרחים (שוקולד/שוקולד לבן/חלבה/ריבת חלב....)
*פטיסייר בטעמים שונים..

*מחיות שונות (פיסטוק/פירות..)
*קצפת

-וגם רעיונות  לאיך נקשט מעל:
לטבול בשוקולד מומס,לפזר סוכריות, לפזר קינמון, לזלף פסים,לגרד שוקולד...

בקיצור,תתפרעו!


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה