יום שבת, 1 בפברואר 2014

רולדת תמרים

יש לי מקום מיוחד בלב לעוגיות תמרים. זה אחד המתכונים הראשונים שהכנתי כשהתחלתי להתעניין באפייה ואם אני לא טועה כבר מהפעם הראשונה שהכנתי אותן הן היו טעימות מאוד ומוצלחות ביותר ובאמת הן ליוו אותי תקופה ארוכה כי למה להחליף משהו שעובד כל כך טוב?
עם הזמן התפתחתי ולמדתי וגם פיתחתי שגעון לא ברור שבו החלטתי שאני לא מכינה את אותו המתכון פעמיים..למה אתם שואלים? כי יש כל כך הרבה מתכונים בעולם שבא לי להכין אז למה לבזבז זמן על משהו שכבר עשיתי? מצד שני כן אני יודעת זה לא הגיוני כי כל הקטע זה שאם יוצא משהו טעים אז אנשים ירצו לטעום ממנו עוד..נו מילא..כבר אמרת שגעון:)

בכל מקרה, אחרי הרבה זמן החלטתי לחזור לעוגיות תמרים. הפעם מתכון שלי ולא מספרי בישול. הבצק פה מעולה ממש קל להכנה ולעבודה..אפילו לא צריך לקמח את משטח העבודה כדי לרדד אותו. בעיני מלית תמרים קינמון ואגוזים זה קלאסי וטעים בטירוף אבל אתם יותר ממזומנים להשתמש בכל ממרח אחד שבא לכם עליו!
מרוב שזה טעים אני ממליצה מראש להכפיל את הכמויותJ

מצרכים: (ל-2 רולדות שמתקבלות מהן כ-30 עוגיות)
125 גרם חמאה רכה

25 גרם סוכר
שקית סוכר וניל

5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה
250 גרם קמח

60 מ"ל מיץ תפוז סחוט טרי

 מלית:
 150 גרם ממרח תמרים

כף קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים

 
אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. את הסוכר והסוכר וניל שמים יחד ואת הקמח עם אבקת האפייה.















2.מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה רכה, סוכר וסוכר וניל ומערבלים כדקה עד לקבלת קרם חמאתי אחיד.

4. מוסיפים את הקמח אבקת האפייה ומיץ התפוזים ומערבלים עוד 2-3 דק' עד לקבלת בצק אחיד ורך.
5. בקערה מערבבים את חומרי המלית.
6. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים חלק אחד על משטח העבודה לעלה דק בעובי של כ- 2 ס"מ. מורחים מחצית מהמלית על הבצק בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה. מניחים את הרולדה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.

















7.עם סכין חד מסמנים חריצים עד לחצי גובה הבצק. לאחר האפיה נחתוך את העוגיות לפי החריצים האלו.















8.מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים כ-25 דק' עד לקבלת הזהבה קלה.
9.מוציאים את העוגיות המוכנות ובעזרת סכין חותכים לפי החריצים שסימנו בעוד הרולדות חמות. מצננים לחלוטין ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.

10.בתאבון!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ועוד כל מיני:
-למי שתהה כמות הסוכר המועטת במתכון אינה טעות. הבצק לא צריך להיות מתוק מכיוון שהמלית מתוקה מספיק.

-למי שאין מיקסר יכול בהחלט להכין את הבצק בלישה ידנית.
-מי שאוהב מוזמן להוסיף מעט גרידת תפוז לבצק במהלך הלישה.

-הבצק יוצא רך ונעים לעבודה. הוא לא צריך מנוחה ויש בו מספיק שומן כך שאין צורך לקמח את משטח העבודה שלכם. אם בכל זאת הבצק נדבק קמחו מעט את המשטח.
-אפשר להוסיף למלית התמרים תבלינים כמו ציפורן/אגוז מוסקט.

- אם הבצק מתפוצץ מעט או נוצרים סדקים במהלך האפייה זה לא נורא-נכסה הכל עם אבקת סוכר.
- אפשר להחליף את המלית בכל ממרח אחר.

- העוגיות צריכות להישאר זהובות-בהירות.
-שומרים את העוגיות כשבועיים בקופסא אטומה.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה