יום שבת, 15 בפברואר 2014

עוגת "חלב ציפורים" או העוגה של אמא שלי

תודו שאין כמו לאכול משהו שמזכיר את הילדות! העוגה הזו היא עוגה שהיא געגוע או יותר נכון זיכרון של ילדות. נראה לי שכבר סיפרתי לכם על כך שבתור ילדה לא הייתה לי מגירת ממתקים מלאת במבות,ביסלי ודובונים ובטח שלא היו 2-3 עוגות לסופשבוע. אצלנו עוגה הייתה סיבה למסיבה באירועים חשובים כמו ימי הולדת או שהיינו מציינים אירוע משמח אז אמא שלי הייתה מפעילה את קסמיה במטבח ושולפת את העוגות הכי טובות שלה.

העוגה הזו שנקראת חלב ציפורים (אם למישהו יש מושג למה קוראים לה כך מוזמן בהחלט לספר לי ) היא עוגה שליוותה אותי בכל הילדות "עוגת יום ההולדת שלי" בכל שנה הייתי מבקשת את העוגה הזו ליום הולדתי והיא הייתה מלווה אותי בבית/ בבית ספר/בחוג , איפה שרק אפשר רק כדי שאוכל לאכול ממנה שוב ושוב.. כשהייתי ילדה לא הייתי עוזרת בהכנת העוגה הייתי יותר עוזרת "בלנקות" את הכלים...הייתי עומדת ליד אמא ומלקקת את הסירים והקערות אחרי שהיא הייתה מסיימת להרכיב את העוגה..שמחות קטנות של ילדיםJ
קשה מאוד לטעות במתכון הזה. הבסיס הוא בסיס שוקולד אפוי מעליו שכבה עבה של קרם וניל ומעל הכל שוקולד מריר. פשוט מעדן!

*שימו לב העוגה צריכה קירור של לילה

מצרכים: (לעוגה עגולה בקוטר 26)
בסיס:

6 ביצים מופרדות
80 גרם (חבילה) פודינג שוקולד

 
קרם:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב
80 גרם (חבילה) פודינג וניל

 
 ציפוי:
3 ביצים מופרדות

200 גרם שוקולד מריר
20 מ"ל מים

 
אופן ההכנה:
 
*מתחילים עם הקרם שצריך להתקרר מעט:

1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את כל חומרי הקרם: פודינג וניל,חלב ושמנת כ-5 דק' עד לקבלת קרם אחיד.

2. מעבירים את הקרם לקערה מכסים ושומרים בינתיים במקרר.















*עוברים להכנת הבסיס:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את 6 החבלונים עד לקבלת קצף רך מאוד.
3. תו"כ הקצפה מוסיפים את החלמונים ומקציפים לאחידות.

4. מוסיפים את פודינג השוקולד ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה. מומלץ לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את תחתית המיקסר עם מרית כדי לוודא שכל התערובת מוקצפת כמו שצריך.
5. מעבירים את המסה לתבנית עגולה משומנת ומרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דק' עד שהבסיס אפוי ויציב וקיסם שנכניס למרכז הבסיס יצא יבש.

















6. מצננים היטב.

7. לאחר צינון מלא של הבסיס נוציא את קרם הוניל מהקירור ונשטח את הקרם בצורה אחידה על הבסיס. נכסה את העוגה ונכניס לקירור לשעה-שעתיים.

*לקראת סוף השעתיים נכין את הציפוי:
1. בסיר ממיסים שוקולד מריר ומים על אש נמוכה תו"כ ערבוב עד להמסה מלאה.

2. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים חלמונים אחד אחד תו"כ טריפה ידנית.
3. מניחים את הסיר בצד ומקציפים את החלבונים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה כ-5 דק' עד לקבלת קצף רך מאוד.















4. מוסיפים את החלבונים לסיר עם השוקולד ומאחדים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שופכים את הציפוי על העוגה מכסים ומקררים לילה.
6. בתאבון!















ועוד כל מיני:

-המתכון הוא מתכון מקורי מלפני כמה עשרות שנים..לא נגעתי!
-למי ששם לב מדובר פה בכמות לא קטנה של ביצים (9 במספר) נכון זה דיי הרבה ביצים לעוגה אבל מתקבלת פה עגה עגולה גדולה שמתקבלות ממנה 12-16 פרוסות יפות כך שכל שבכל פרוסה מתקבלת פחות מביצה ואז זה לא כל כך נורא.

- בהכנת הבסיס והציפוי הקצפת החלבונים היא רכה מאוד. החלבונים לא יתפחו ולא ישנו את צבעם לצבע לבן מכיוון שאין פה סוכר שאחראי על הפעולות האלה. הקצף הביצים ישאר דיי נמוך ורך מאוד כמו בועות סבון צפופות.
-בהכנת הציפוי חשוב לערבב כל הזמן ולשמור על הסיר עם השוקולד והמים. השוקולד נוטה להישרף מהר.

-אל תוותרו על זמני הקירור!
-שומרים את העוגה בקירור כשבוע.




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה