יום שבת, 1 במרץ 2014

בלונדיז

נכון שבראוניז זה טעים? אז זהו שבלונדיז שהם גם בראוניז רק משוקולד לבן זה טעים כפליים! בתור אחת שמקבלת סיפוק מלא מקוביית שוקולד מריר 70% ומעלה אני מודה ומתוודה כשזה מגיע לבראוניז משוקולד לבן זה טעים לפחות באותה מידה!
הרי בראוניז זה ממש טעים- זה קטן, זה דחוס ולח וממממלללאאא שוקולד ותמיד מוסיפים בפנים הפתעות כמו אגוזים וחתיכות שוקולד שבכלל עושות חגיגה בפה. אז מה יכול להיות רע אם נמיר את כל האושר הזה לשוקולד לבן? זה נשאר קטן דחוס ולח כמובן שלא נשכח לפזר מלא שוקולד (לבן) ונכניס בפנים הפתעה של אגוז מלך קצוץ שיעשה לנו שמח בפה ואני חושבת שאנחנו בדרך הנכונה אל האושר!

זהו מתכון ללא מיקסר כך שאתם זקוקים רק לקערה ולמרית. לאחר האפייה חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות ומפתות!

מצרכים: תבנית מלבנית בגודל 31X22  ממנה תקבלו כ-40 קוביות.
200 גרם חמאה מומסת

180 גרם סוכר חום כהה
3 ביצים

כפית תמצית וניל
280 גרם קמח

10 גרם סודה לשתיה
חצי כפית מלח

200 גרם שוקולד-צ'יפס לבן
100 גרם אגוז מלך קצוץ גס

 
אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. את הביצים אפשר לאחד עם תמצית הוניל, את הקמח הסודה והמלח יחד ואת השוקולד-צ'יפס עם אגוז המלך.
















2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. בקערה גדולה טורפים ידנית סוכר חום וחמאה מומסת כשהסוכר נמס מעט מוסיפים תמצית וניל וביצים אחת אחת תו"כ טריפה מתמדת עד לקבלת בלילה אחידה.





















4. מחליפים את המטרפה למרית ומוסיפים את הקמח הסודה והמלח בפעמיים לתערובת ומקפלים בעדינות. כשהמסה כמעט אחידה מוסיפים את השוקולד-צ'יפס והאגוז מלך ומערבבים רק עד לאחידות המסה. המסה צריכה להיות סמיכה ודביקה.





















5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (בעיני הכי קל לתבנית חד פעמית) משטחים את המסה ומכניסים לתנור החם.

6. אופים כ-40 דק' עד שהבראוניז יציב ושחום ותפוח.
7. מצננים היטב וחותכים לקוביות קטנות.

8.בתאבון!















ועוד כל מיני:

- אפשר לגוון ולשחק עם התוספות הנה כמה דוגמאות:

*מחליפים את השוקולד-צ'יפס הלבן בסוג אחר
*מוסיפים חתיכות של פירות יבשים

*מחליפים את האגוז מלך בסוג אחר
*מוסיפים קוקוס

-החלק הכי קריטי בהכנת הבראוניז הוא האפייה. הבראוניז צריכים להישאר לחים ולכן חשוב לא לאפות יותר מדיי. אחרי 30 דק' בודקים את הבראוניז אם הדפנות תפוחים וקיסם שנכניס למרכז יוצא עם פירורים לחים עליו זה הזמן להוציא אותו. אם לא ממשיכים לאפות עוד 3-4 דק' ובודקים שוב.
-הבראוניז מתוקים ומלאי טעם ולכן מומלץ לחתוך לקוביות ביס שיהיו בדיוק במידה הנכונה.
-שומרים את הבראוניז בקופסא אטומה כ-5 ימים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה