יום רביעי, 19 במרץ 2014

כעכים מלוחים

איזה עוגיות כיפיות! לעוגיות מלוחות יש טעם ממכר, אפשר לאכול מהם עוד ועוד ועוד וזה אף פעם לא מספיק. למרות שאני עוסקת בקונדיטוריה גם כמקצוע וגם כתחביב ומצופה ממני לאהוב קינוחים מסובכים עם אינספור טעמים שכבות ומרקמים אני אגלה לכם סוד שבגזרת העוגיות המלוחות אלה העוגיות האהובות עליי כי בסוף בסוף אין כמו להיזרק על הספה עם כעכים מלוחים! הדבר שהכי חשוב לשים לב אליו בעוגיות מלוחות הוא המלח. המליחות צריכה להיות מתאימה "בול" כזו שתעשה לך חשק לעוד אבל לא תחייב אותך לשתות חצי ליטר מים.

את העוגיות כיף לאכול כמו שהן כמו "פיצוחים" או לפרגן לעצמכם צלחת של ירקות וגבינות ולהנות מארוחת ערב קלילה.
אני אוהבת במיוחד שהכעכים שלי הם שמנמנים למדיי ועם שומשום בלבד (בחרתי לפזר שומשום גם בתוך הבצק כדי להעמיק את הטעם) מי שרוצה משחק של טעמים מוזמן להחליף את השומשום מעל העוגיה בקצח או זעתר.

מצרכים: (כ-70 כעכים)
400 גרם קמח

100 גרם שומשום
15 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים
100 מ"ל מים

60 מ"ל שמן
150 גרם חמאה רכה

 ציפוי:
ביצה

100 גרם שומשום

אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים. את היבשים (קמח,שומשום ומלח שמים יחד) ואת המים עם השמן.

















2. לקערת  מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל החומרים ומערבלים 3-4 דק' עד שמתקבל בצק אחיד.

















3. שמים את הבצק בקערה מכסים עם מגבת ומניחים לשעה. הבצק אינו יכפיל את נפחו אלא יתפח מעט מאוד (כמעט ולא תרגישו).

4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהקערה. לשים מעט את הבצק ומתחילים ליצור כעכים. מניחים את הכעכים במרווח קל בתבנית עם נייר אפייה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. טורפים ביצה ומורחים על הכעכים. מפזרים שומשום בנדיבות ומכניסים לתנור החם. אופים כ-25 דק' עד לייבוש מלא והזהבה.
















6. מצננים היטב. מעבירים לקופסא אטומה.
7. בתאבון!















ועוד כל מיני:
-למי שאין מיקסר אפשר ללוש את הבצק עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

- אם רוצים שהמתכון יהיה פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה בכמות שווה.
-חשוב לאפות את הכעכים כמו שצריך עד לייבוש מלא והזהבה עמוקה.

-שומרים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפ' החדר כחודש.




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה