יום שישי, 16 במאי 2014

פאי גבינה ודובדבנים

כמה טוב יש במתכון הזה!
המתכון נולד כשהתחלתי לחשוב על הקינוחים שבא לי  להכין לערב חג שבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק. שבועות הוא החג השני (אחרי פסח) שאני הכי אוהבת כי אני פשוט מטורפת על גבינות בעיקר גבינות מהסוגים הקשים אלה שמגיעים בחבילות גדולות ועגולות עם מיליונים של אחוז שומן בטעמים מוזרים ככל האפשר ואם אפשר צנימים וריבה בצד בכלל אני בעננים! לא נשכח כמובן את כל שאר המאפים המשמינים והמשביעים את הפיצות/הפוקצ'ות/הלחמים/הקישים ונראה לי שנעצור פה אחרת זה לא יגמר אז אין ספק שיש מספיק מה לאכול בחג הזה אבל התפקיד שלי הוא קודם כל מתוקים.

אחד הקינוחים שהחלטתי להכין הוא פאי גבינה עם ציפוי של פירות. הגעתי לסופר וחיפשתי איזה פרי יתפוס את עיניי ויכבוש את ליבי כדי לככב על הפאי שלי. בהתחלה חשבתי על לימונים בכלל משם זה המשיך לפסיפלורה והייתה גם מחשבה קלה על אפרסקים אבל אז..הם הסתכלו עליי יפים,עסיסיים,שמנמנים כן אלו הם הדובדבנים!! איזה דובדבנים יאלללההה לא יכלתי להישאר אדישה תפסתי לי סלסלה וידעתי שיש לי מתכון מושלם!
עכשיו..יש עניין עם הדובדבנים אין אבל אין כמו דובדבנים טריים הם מתוקים חמוצים כל כך יפים ומשתלבים פשוט מעולה בטעמים ובצבעים יחד עם הגבינה..אבל (וזה אבל ממש קטן) עלינו לגלען אותם שזה קצת מעצבן (אבל ממש קצת). למי שיש מגלען דובדבנים בבית (כן יש כזה דבר) לגמרי מבסוט עכשיו אבל למי שאין (כמוני וכמו לרוב האנשים אני מאמינה) יצטרך לעבוד קצת יותר קשה ולגלען אותם אחד אחד..איך עושים זאת? זה ממש פשוט. שוטפים היטב את הדובדבנים אם יש דובדבנים עצובים מוציאים אותם, מפרידים מהגבעולים ובעזרת סכין חוצים אחד אחד ומוציאים את הגלעין. כן לא הדבר הכי כיפי וגם קצת מלכלך אבל כל הסיפור הזה לקח לי 15 דק' זמן סביר כדי לקבל תוצאה טעימה ביותר רק תעשו טובה שימו לב שאתם באמת מוציאים את כל הגלעינים. מי שבכל זאת ממש מתעקש יכול להשתמש בדובדבנים משומרים אבל זה לא יוצא אותו דבר! שלא תגידו שלא אמרתי!
 
*שימו לב האי דורש קירור של לילה לפני האכילה.

פאי גבינה ודובדבנים: (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)
בצק פריך:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח

גרידת לימון מלימון שלם
כפית תמצית וניל

ביצה

מלית גבינה:
225 גרם גבינת שמנת 30% בטעם טבעי

גרידת לימון מלימון שלם
50 גרם סוכר

כפית תמצית וניל
250 (מיכל) שמנת מתוקה


ציפוי דובדבנים:
400 גרם (סלסלה) דובדבנים טריים מגולענים

מיץ לימון מחצי לימון
140 גרם סוכר

כפית קורנפלור

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק:
1. מכינים את כל המצרכים.

2. במעבד מזון שמים חמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח ומעבדים כ-2 דק' עד לקבלת פירורים במרקם חול.
3. מוסיפים ביצה גרידת לימון ותמצית וניל ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד סביב הלהב לבצק אחיד ורך.

*במידה וישנם עדיין פירורי בצק מוסיפים בכל פעם כפית מים קרים עד שהבצק אחיד.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעה.















בינתיים מכינים את מלית הגבינה:
*בקערה גדולה טורפים גבינה,גרידת לימון,סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה ומניחים בצד.
















*מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה במרקם יוגורט (קצפת שנעה בקלות במיקסר מצד לצד).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*מאחדים את הקצפת עם תערובת הגבינה למסה אחידה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

חוזרים לבצק:
5. לאחר שעה משמנים תבנית פאי עם ספריי שמן ומניחים בצד. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות דוקרים עם מזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
















6. לקראת סוף זמן ההקפאה מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומכניסים ישר לתנור החם לאפייה של 15-20 דק' עד שהבצק זהוב.
7. מצננים היטב.

8. לאחר צינון מלא מוציאים את מלית הגבינה ושופכים על הבצק כמעט עד למעלה (משאירים מקום לציפוי הדובדבנים) מכניסים לקירור ללילה.

















 
מלית דובדבנים:

1. בסיר שמים את הדובדבנים עם הסוכר והלימון ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
















2. לאחר שהמסה הגיעה לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק' עד שהסוכר נמס והדובדבנים הגירו נוזלים.
3. בקערה קטנה שמים כפית גדושה קורנפלור ו- 2-3 כפות מרוטב הדובדבנים ומערבבים היטב עד להמסת הקורנפלור. שופכים את עיסת הקורנפלור לסיר בזרם דק תו"כ ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דק' ומורידים מהאש.
















4. מעבירים את הדובדבנים לקערה ומצננים היטב. לאחר צינון מכניסים למקרר.

5. לאחר קירור של לילה שופכים את מלית הדובדנים בעדינות על מלית הגבינה ושומרים בקירור.
6. בתאבון!















ועוד כל מיני:
-בהכנת הבצק חשוב שהביצה החמאה (והמים במקרה הצורך) יהיו קרים. חשוב לעבד כמה שפחות ולקרר היטב את הבצק לפי המתכון. כל אלה יתרמו להצלחת הבצק!

-השתדלו שהבצק יהיה דק (אבל לא דק מדיי שתצליחו להרים אותו) יש לעבוד מהר מכיוון שהבצק מתחמם מהר ויהיה לכם קשה לעבוד איתו. אם נוצרו חורים של בצק אין דבר "מדביקים" אותם עם שאריות הבצק.
-כשמגרדים לימון/תפוז חשוב לשטוף היטב את הקליפה.
 קבלו טיפ-כשאתם קונים תפוזים ולימונים מומלץ לגרד אותם ולשמור בהקפאה. הרבה פעמים אנחנו קונים לימונים ותפוזים משתמשים במיץ או בפרי שלהם וזורקים בלי להתייחס לקליפה. אם תגררו כל לימון/תפוז שיש לכם תמיד תיהיה לכם קליפה זמינה רק תצטרכו לזכור להפשיר לפניי.

-אם נשאר לכם מעט בצק ומלית אתם יכולים לאפות עוגות אישיות בתבניות מאפינס. או סתם לאכול את מלית הגבינה עם פירות טריים וגרנולה.
-אפשר להחליף את הציפוי על אותו עיקרון בפרי אחר כמו פירות יער/שזיפים/ תותים וכו' אפשר גם למרוח ריבה  קנויה או פירות טריים..הכל הולך!

-שומרים כ-5 ימים בקירור.







 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה