יום שישי, 13 ביוני 2014

בלינצ'ס גבינה וחמוציות

מכירים את זה שהאורחים מפתיעים אתכם עוד שניה הם בסלון שלכם יושבים לקפה ואתם בלחץ  שחבל על הזמן כי אין לכם עוגה בבית, אין זמן להכין משהו מסובך וכל המאפיות הטובות כבר סגורות??
 אז זהו-נגמר עידן ההפתעות! במספר פעולות פשוטות אפשר לפעמים להכין קינוח שאף אחד לא ידע ששלפתם אותו מהשרוול והכנתם אותו ב-5  דק' בלבד.

בדיוק קינוח כזה נכין היום והפעם כמה פשוט ככה טעים בלינצ'ס!
כשאני הייתי ילדה סבתא שלי הייתה מכינה את העלים בעצמה מערבבת ומטגנת ורק אז מגיע שלב המילוי, היום אפילו לזה יש פתרון ואפשר להשיג עלי בלינצ'ס בכל סופר שתבחרו בו. בדרך כלל אני לא אוהבת קיצורי דרך והייתי מכינה את העלים בעצמי אבל היי אנחנו מדברים פה על אורחים שבאו בהפתעה אז אנחנו רוצים לחסוך זמן!
את הבלינצ'ס אפשר למלא בכל מלית שבא לכם אני אוהבת מלית גבינה שהחלטתי לערבב עם חמוציות וגרידת לימון-טעמים מאוד אביביים וקלילים. מה נשאר? רק לטגן (מי שרוצה יכול לאפות במקום) לפזר אבקת סוכר ואתם מוכנים להגשה!

ההמלצה שלי,תמיד תשמרו במקפיא חבילה של עלי בלינצ'ס כדי שחס וחלילה לא יכולו להפתיע אתכםJ

מצרכים: (לכמות של 20 בלינצ'סים)
חבילה של עלי בלינצ'ס מופשרת לפי ההוראות

מלית:
500 גרם גבינה לבנה 5-9%

כפית תמצית וניל
50 גרם סוכר

80 גרם (חבילה) פודינג וניל
100 גרם חמוציות

 להגשה:
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
1. מכינים את מצרכי המלית.

2. טורפים יחד גבינה לבנה תמצית וניל וסוכר.
3. מוסיפים פודינג וניל ומערבבים לאחידות.

4. מוסיפים חמוציות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקף זילוף/לשקית סנדוויץ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. על משטח עבודה פורסים את עלי הבלינצ'ס ומזלפים בחלק התחתון של העלים. סוגרים את העלים משני צדדיו על המלית ומגלגלים לאגרול שמנמן.




















6. ממשיכים כך עם כל העלים והמלית.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבלינצ'סים משני הצדדים עד להזהבה.

8.מגישים חם עם אבקת סוכר.
9.בתאבוןJ!















ועוד כל מיני:
-חשוב להפשיר את העלים כמו שצריך אחרת בזמן הגלגול הם יקרעו וחבל על העבודה.

-אפשר לשחק עם המליות ולהוסיף טעמים אחרים כמו קפה/קינמון/ממרחים שונים או בכלל לוותר על הגבינה ולמלא בממרח שוקולד ובננות או בכלל קרם שוקולד ולהגיש עם גלידה.
-אפשר לחצות כל עלה בלינצ'ס לחצי ולהכין מיני בלינצ'סים.

-אפשר להכין את הבלינצ'ס מראש (לגלגל אותם ולשמור בקירור) כיומיים ולטגן ממש לפני ההגשה.
-מי שרוצה במקום לטגן יכול לסדר את הבלינצ'ס בתבנית משומנת לשים מעל 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות ולאפות במצב גריל עד להשחמה.



 

תגובה 1:

  1. נראה נהדר! בהחלט רעיון טוב ! :)
    אירית

    השבמחק