יום שבת, 7 ביוני 2014

בחושה שוקולדצ'יפס וחלבה

העוגה המושלמת לסופשבוע בעצם גם לאמצע השבוע כי יש בעוגה הזאת כל מה שצריך! את האהבה שלי לעוגות בחושות אתם בטח כבר מכירים אז בחרתי להכין עוגת וניל בחושה בסיסית ביותר שאפשר להוסיף אליה כל תוספת שרק תרצו! התחשק לי ללכת הפעם על שוקולדצ'יפס מריר ומה משתלב פה טוב יותר מחתיכות חלבה שיתחבאו בפנים וכך נקבל עוגה מנחמת ורכה שבזכותה יהיה לנו סופשבוע מתוק ונעים! העוגה קלילה ואי אפשר להפסיק ליישר אותה! עוד שורה ועוד שורה ואולי עוד אחת קטנה. אפשר להשאיר את העוגה כמו שהיא או להפוך אותה לחגיגית יותר לצפות אותה בשוקולד ולפזר חתיכות חלבה!

הפעם העוגה הבחושה היא על בסיס שמנת מתוקה מה שמבטיח רכות ועסיסיות שאין כמותה את השמנת ואת המצרכים היבשים מכניסים בתורות מה שמבטיח ערבול מהיר ויעיל. זכרו - מרגע הכנסת הקמח מערבלים כמה שפחות כדי לא לקבל עוגה קשה ודחוסה!
אני חושבת שזה זמן טוב לוודא שיש לכם את כל המצרכים בבית והדליק את התנור.

*בדר"כ עוגות בחושות אופים בתבניות אינגליש קייק אבל בהחלט אפשר לאפות את העוגות גם בתבנית עגולה או מלבנית. אני בחרתי הפעם להכין את העוגה בתבנית מלבנית ונשארה לי בלילה שהספיקה לי גם לתבנית אינגליש קייק אחת. חשוב למלא את התבנית עד 3/4 (כדי שלא תגלוש חלילה) ואל תשכחו שזמני האפייה משתנים בהתאם לגודל העוגה!

מצרכים: (לתבנית טבעת בקטר 26)
4 ביצים

כפית תמצית וניל
300 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל
מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה

300 גרם קמח
שקית אבקת אפייה

200 גרם שוקולדצ'יפס חום
100 גרם חלבה בטעם וניל מפוררת גס

 
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים את כל המצרכים. את הביצים שמים יחד עם הוניל, את הקמח עם אבקת האפייה, ואת השוקולד עם החלבה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות בינונית 3-4 דק' ביצים וניל וסוכרים עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה.

3. מחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה (או שעובדים עם מרית) ומכניסים את היבשים (קמח ואבקת אפייה) ואת השמנת לסירוגין ב-3 פעמים כשמתחילים ומסיימים עם הקמח.
4. מוסיפים את השוקולדצ'יפס והחלבה ומערבבים עד מרית רק עד לאחידות.
















5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת עד 3/4 גובה ומכניסים לתנור החם.
6. אופים כ-35-40 דק' עד שהעוגה שחומה וקיסם שנכניס למרכז יצא יבש.

7. מצננים היטב.
8. הפכים את העגה. אפשר לקשט באבקת סוכר.

9. בתאבון!



ועוד כל מיני:

- הסיבה שמחליפים את בלון ההקצפה לוו גיטרה לפני הכנסת הקמח הוא שבלון ההקצפה עלול להישבר כשהמסה הופכת להיות כבדה. אל תתעצלו חבל על המיקסר היקר.

- כשמכניסים את הקמח ואת השמנת לסירוגין עובדים מהר ומערבלים כמה שפחות.
-כמובן שאפשר להוסיף תוספות נוספות או להחליף את השוקולד והחלבה במצרכים אחרים.

-שומרים כ-5 ימים בטמפ' חדר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה