יום שבת, 13 בדצמבר 2014

ריבועי ריבה

אחת העוגיות הכי נוסטלגיות שקיימות בשוק. מהעוגיות האלה שמזכירות לנו את הביקורים אצל סבתא שתמיד מוציאה מהארון  עוגיות חמאה בקופסת מתכת כחולה או את ריבועי הריבה. לא סתם העוגיות האלה נמצאות כל כך הרבה שנים איתנו ומלוות אותנו על אף כל ההתפתחויות והחידושים שעולם הקונדיטוריה נחשף אליו בשנים האחרונות. לפעמים כמה שיותר פשוט זה יותר טעים.

אין בעוגיות האלה התחכמות מיותרת וגם לא יותר מדיי עבודה. מכינים בצק פריך אחד שמשמש גם לתחתית וגם לפירורים מעל ושילובי המלית הם כבר באחריותכם.
 במידה ומגיעים אליכם אורחים ואתם שוברים את הראש מה להכין אני ממליצה לכם להכין 3 תבניות כאלה כל אחת עם מלית שונה בצבעים שונים ולחתוך כל אחת מהן בצורה אחרת (משולשים/מלבנים/ אצבעות ארוכות) לסדר יפה על מגש ואין אחד שלא יחמיא לכם על היצירה.
 ועכשיו ברשותכם מזג האוויר מחייב אותי להכין כוס תה ולנשנש איזה עוגיה או שתיים:)

 מצרכים: (לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ממנה מתקבלות כ-30 עוגיות)
360 גרם קמח

קורט מלח
80 גרם סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים

כף-שתיים של מים קרים למקרה הצורך


מלית:
500 גרם ריבת תפוחים

100 גרם דובדבנים משומרים


אופן ההכנה:
1. מכינים את כל המצרכים.

2. מכינים בצק פריך. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את היבשים (קמח,מלח וסוכר). מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומתחילים לעבד עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק נשאר פירורי ואינו מתאחד מוסיפים כף מים קרים עד שהבצק מתאחד לכדור אחיד.

3.אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. חוצים את הבצק ל-2. חלק אחד שומרים במקרר ואת החלק השני מרדדים לעלה בעובי של כ-2 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב.















6.מחוררים את הבצק עם מזלג ומכניסים לתנור החם. אופים כ-10 דק' רק עד לתחילת הזהבה של הבצק.

7. משאירים את התנור עובד ומורחים את ריבת התפוחים בשכבה אחידה על הבצק האפוי. סוחטים ומסננים את הדובדבנים מהנוזל ומסדרים מעל הריבה.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
8. מוציאים את  הבצק שחיכה בינתיים במקרר ובעזרת פומפיה מגררים את הבצק לרצועות ישר על הדובדבנים.
















9. מכניסים לתנור החם לאפייה של עוד כחצי שעה עד שהחלק העליון מזהיב.
10. מצננים וחותכים לקוביות.
11. בתאבון.
 
 
 
 
 
 
 
 

ועוד כל מיני:
-אני בחרתי בריבת תפוחים עם חתיכות פרי קטנות ומתובלת בקינמון. השילוב המתוק עם הדובדבן החמצמץ יוצא נפלא וכמובן ניגודיות הצבעים עובדת פה מעולה.

-זה הזמן להיות יצירתיים ולהשתמש בכל שילוב שבא לכם.
הנה כמה המלצות:

ריבת תפוחים ומלית פרג
ריבת תות וקוקוס

ריבת אוכמניות ואגוזים קצוצים
-שומרים כשבועיים בקופסא אטומה בטמפ' חדר.

 

 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה